Una de les característiques bàsiques de les pedagogies feministes és el pensament crític.

Descripció

La incorporació de canvis en la pràctica pedagògica és un procés complex. Per ser efectiu, necessita l’enteniment de l’estructura social en la qual vivim i la comprensió del nostre rol com agents de canvi, així com també la incorporació d’una revisió crítica de les pròpies creences. Per aquest motiu, en aquesta sessió s’abordaran conceptes com: pedagogies crítiques, estructures i relacions de poder i processos de transformació social.

Una sessió especialment pensada per a grups que necessiten connectar amb la seva potencialitat per a generar canvis des de l’escola. Permetent construir i compartir una visió crítica i reflexiva del món en què vivim, i revisar la pròpia pràctica.

Objectiu

La metodologia es basa en el treball reflexiu i el pensament crític i es fonamenta en el diàleg, el treball cooperatiu i la construcció col·lectiva del coneixement, tot potenciant l’aprenentatge significatiu i els canvis de mirada profunda. A més, en coherència amb els objectius dels espais formatius, fem propostes amb un enfocament feminista que orienta el procés d’aprenentatge. Per exemple, portant les emocions i les vulnerabilitats, construint un espai basat en les cures o cercant la transformació col·lectiva de la pràctica docent.

Per a qui

Les intervencions van dirigides a professionals d’escoletes i escoles.

Hores

2H

Altres

Els espais formatius permeten dotar-se dels recursos teòrics i pràctics necessaris per a incorporar la perspectiva feminista a la pràctica pedagògica. És imprescindible tenir les eines necessàries per sentir-se capaç de portar a terme intervencions educatives efectives. Per tal d’aconseguir-ho, oferim formacions teòrico-pràctiques grupals de diferent durada i profunditat. Són propostes de formació estructurades i alhora vives i flexibles, adaptables als diferents nivells de coneixement i pensant sempre en l’aplicabilitat del contingut i en el seu impacte.

Configura les sesions i crea una proposta de diferens formacions tan ajustades com sigui possible a les vostres necessitats, interessos i demandes.