Una altra clau de les pedagogies feministes són les cures.

Descripció

El reconeixement de les cures com sustentació de la vida sempre ha estat una reivindicació per part del moviment feminista. D’acord amb això, en aquesta sessió es treballarà la pedagogia de les cures, posant el focus en la feminització de les cures, l’autonomia relacional, l’ètica de les cures i l’ecofeminisme.

Pensat per a grups interessats a posar la lupa en les relacions a l’aula i amb la capacitat de generar una cultura de la cura, sense desigualtats de gènere. Permet fer una primera aproximació a la pedagogia de les cures i a generar propostes que s’ocupin i preocupin per a crear espais de benestar.

Objectiu

La metodologia es basa en el treball reflexiu i el pensament crític i es fonamenta en el diàleg, el treball cooperatiu i la construcció col·lectiva del coneixement, tot potenciant l’aprenentatge significatiu i els canvis de mirada profunda. A més, en coherència amb els objectius dels espais formatius, fem propostes amb un enfocament feminista que orienta el procés d’aprenentatge. Per exemple, portant les emocions i les vulnerabilitats, construint un espai basat en les cures o cercant la transformació col·lectiva de la pràctica docent.

Per a qui

Les intervencions van dirigides a professionals d’escoletes i escoles.

Hores

2H

Altres

Els espais formatius permeten dotar-se dels recursos teòrics i pràctics necessaris per a incorporar la perspectiva feminista a la pràctica pedagògica. És imprescindible tenir les eines necessàries per sentir-se capaç de portar a terme intervencions educatives efectives. Per tal d’aconseguir-ho, oferim formacions teòrico-pràctiques grupals de diferent durada i profunditat. Són propostes de formació estructurades i alhora vives i flexibles, adaptables als diferents nivells de coneixement i pensant sempre en l’aplicabilitat del contingut i en el seu impacte.

Configura les sesions i crea una proposta de diferens formacions tan ajustades com sigui possible a les vostres necessitats, interessos i demandes.