L’educació afectiva i sexual és imprescindible per un bon desenvolupament integral.

Descripció

En aquesta sessió posarem el focus en com podria ser un acompanyament en clau feminista a la sexualitat i l’afectivitat des d’edats primerenques. Abordarem diferents dimensions de la sexualitat tals com el cos, els vincles afectius, la conformació del gènere en la nostra societat o el plaer.

Una sessió plantejada per als grups que vulguin pensar en les relacions afectives com a eina de prevenció de violències. Permetent fomentar el desenvolupament de relacions basades en l’empatia, l’expressió i respecte dels límits personals, la resolució i reparació profunda dels conflictes i l’afectivitat com a motor de canvi.

Objectiu

La metodologia es basa en el treball reflexiu i el pensament crític i es fonamenta en el diàleg, el treball cooperatiu i la construcció col·lectiva del coneixement, tot potenciant l’aprenentatge significatiu i els canvis de mirada profunda. A més, en coherència amb els objectius dels espais formatius, fem propostes amb un enfocament feminista que orienta el procés d’aprenentatge. Per exemple, portant les emocions i les vulnerabilitats, construint un espai basat en les cures o cercant la transformació col·lectiva de la pràctica docent.

Per a qui

Les intervencions van dirigides a professionals d’escoletes i escoles.

Hores

2H

Altres

Els espais formatius permeten dotar-se dels recursos teòrics i pràctics necessaris per a incorporar la perspectiva feminista a la pràctica pedagògica. És imprescindible tenir les eines necessàries per sentir-se capaç de portar a terme intervencions educatives efectives. Per tal d’aconseguir-ho, oferim formacions teòrico-pràctiques grupals de diferent durada i profunditat. Són propostes de formació estructurades i alhora vives i flexibles, adaptables als diferents nivells de coneixement i pensant sempre en l’aplicabilitat del contingut i en el seu impacte.

Configura les sesions i crea una proposta de diferens formacions tan ajustades com sigui possible a les vostres necessitats, interessos i demandes.