Avui encetem un blog on compartirem reflexions, preguntes, inquietuds i perspectives que ens travessen amb relació a l’educació, la infància i el feminisme. Pretenem que sigui un espai fluid i en moviment, on anem posant idees que segurament aniran variant al llarg del temps i els nous aprenentatges, ja que entenem que el coneixement i el pensament no són estàtics, sinó que van variant. Consegüentment, nosaltres anem prenent noves posicions, explorem noves mirades i ens recol·loquem amb el pas del temps.

Així, aquest espai no pretén ser cap lliçó, sinó simplement un lloc i una excusa on poder generar pensament i on poder compartir una mica la mirada que hi ha darrere de Fem Infància.

Tot i que entenem que els processos educatius són més amplis, nosaltres ens centrem en els que ocorren en el context escolar, per ser compartits per gran part de la població i perquè té una responsabilitat especial en ser un servei d’atenció a la infància. En concret ens interessa la infància perquè és una etapa on es té poc reconeixement social, ja que se sol pensar en ella en clau de futur, mentre que en realitat ja són persones que formen part activa de la societat. Entenem que no es tracta de “futurs ciutadans i ciutadanes”, sinó de persones mereixedores d’un paper rellevant a la societat i un tracte digne. A més, és un moment on creiem que es poden començar a construir noves maneres d’estar i relacionar-se amb el món, al marge de les lògiques patriarcals. La perspectiva feminista ens ajuda a donar-nos un marc de referència i d’actuació per a construir aquestes noves propostes.

Per això, a la primera entrada parlarem de pedagogies feministes. Si ets aquí, gràcies per llegir-nos!